Код на клиент: Test
Дата: 2020-04-28

ТЕСТ ЗА ОЦЕНКА НА МОТИВАЦИЯТА - AMI
Вашите резултати


AMI е въпросник за оценка на мотивацията в контекста на работната среда. Той измерва 17 личностни черти, свързани с постигането на предизвикателни цели и дава информация за това на кое държите в работата си и кое Ви помага да сте по-ефективни и продуктивни при изпълнението на задачите.

Самообладание

Демонстрирате увереност и запазвате спокойствие във важни или напрегнати ситуации. Не се притеснявате много, когато работите по нещо ново, трябва да говорите пред публика или отговаряте за изпълнението на важни задачи.

Адаптивност

Вие лесно се адаптирате към промените, колкото и големи да са те, и по принцип обичате да експериментирате и да изпробвате нови неща.

Автономност

Работите еднакво добре когато сте включена в екип или по индивидуални задачи. Не се безпокоите да взимате самостоятелни решения и да организирате сама работата си, но в същото време нямате проблем да се съобразявате с другите и обикновено лесно се сработвате с тях.

Търсене на предизвикателства

Харесва Ви, когато имате възможност да работите върху решаването на комплексни и сложни проблеми, тъй като те Ви мотивират да разгърнете своя потенциал и да покажете на какво сте способна.

Самоувереност

Знаете, че сте постигнали доста трудни и значими неща в своята работа и това Ви дава увереност. Дори когато се сблъскате с нови, непознати или трудни задачи, Вие вярвате, че ще справите с предизвикателствата.

Доминантност

Активно участвате в процесите на взимане на решения и често инициирате различни неща, дори когато формално не заемате ръководна длъжност или не отговаряте персонално за даден проект. Харесвате дейности и задачи, свързани с убеждаване и оказване на влияние върху другите.

Дългосрочно планиране

Харесвате работата и професията си и имате дългосрочни планове за професионално развитие. За Вас е важно да можете да усъвършенствате и надграждате знанията и уменията си, затова активно търсите работни задачи или нови проекти, които допринасят за това.

Желание за учене

Вие сте много любознателна и харесвате проекти, чието изпълнение е свързано с придобиване на нови знания. Особено Ви мотивират сложни задачи, които изискват задълбоченост, аналитични умения, готовност и умения за учене.

Конкурентност

Нямате нищо против, ако работата понякога Ви поставя в ситуации на конкуренция с другите, но не Ви допада, когато това е постоянна практика. Предпочитате да си сътрудничите с колегите и да работите съвместно, вместо да се съревновавате с тях.

Предпазливост

Предпочитате да не мислите за потенциалните заплахи и трудности, когато работите по нещо важно. Страхът от неуспех по-скоро може да Ви демотивира, отколкото да Ви мобилизира да увеличите усилията си.

Ангажираност

Държите на работата си и се стремите да постигате високи резултати, но не сте готова да поставите кариерата на първо място и да пренебрегнете заради нея семейството, здравето или други съществени неща във Вашия живот. За Вас е важно да постигнете добър баланс между работа и личен живот.

Удовлетвореност от постиженията

Когато сте мотивирана, можете да бъдете много продуктивна. Не всяка работна задача обаче е еднакво стимулираща за Вас. Затова селективно избирате целите, с които се ангажирате на 100% и не се опитвате да работите на максимума си във всеки проект.

Стремеж към статус

За Вас професията и кариерата са много важни и са начин за постигане на висок социален статус. Имате големи амбиции и преследвате високи кариерни цели.

Вглъбеност в работата (Flow)

Понякога, когато работите по задача, която Ви е интересна и Ви се удава, можете да се „потопите“ напълно и да "изключите" за всичко извън нея. Наред с това обаче, Вие имате и много други работни задължения, които не намирате за толкова увлекателни и интересни.

Отношение към успеха

Свикнали сте да разчитате на себе си, когато си правите планове или работите за постигане на набелязаните цели. Не вярвате особено в късмета или съдбата, нито очаквате подкрепа от другите, за да напредвате в начинанията си.

Упоритост

Проявявате голяма упоритост при преследване на целите си. Веднъж решили да постигнете нещо, сякаш нищо не може да Ви накара да се откажете. Можете да работите с висока концентрация колкото е необходимо, да издържате на продължителни натоварвания или да се справяте с непредвидени проблеми и трудности.

Самодисциплина

Имате ясни планове и работите целенасочено и системно за тяхното изпълнение. Вие сте подредена, много добре организирана и умеете рационално да управлявате времето и работата си.


Прометрикс ООД се отнася отговорно с всички лични данни и те се съхраняват съгласно изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 GDPR. За повече информация вижте нашата Политика за защита на личните данни на https://prometriks.com/politika-za-zashtita-na-lichnite-danni

Инструкции за принтиране*

При принтиране се уверете, че в настройките за принтиране на браузъра:

  • е избран тип хартия А4;
  • е включена опцията за принтиране на фонови изображения /Background images/
  • е изключена опцията за принтиране на хедър и футър

*За най-добър резултат препоръчваме използването на актуална версия на Google Chrome

  Печат